Türkiye MIPIM 2016’nın Yıldızı Oldu

MIPIM 2016’nın ilk gününde Türkiye üç etkinlik ile gövde gösterisi yaparken, fuarda stant açan ve milyon dolarlık projelerini sergileyen 8 büyük kentimiz, uluslararası yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’nin Marka Şehirleri ve İnşaat Sektörü paneline katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin potansiyeli hakkında bilgi verdi.

89 ülkeden 21.400 katılımcıyı yaklaşık 20.000 m2’lik alanda bir araya getiren fuarda Türkiye toplamda 1.700 m2 üzerinde kurulan stantlarda temsil edildi. Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, Kocaeli, Konya, Ordu ve Beyoğlu’nun yanı sıra İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde İstanbul’un turizm, lojistik, sanayi ve kentsel dönüşüme yönelik mega projelerini sergiledikleri stantlara uluslararası yatırımcıların akın ettiği gözlendi. Özellikle içerisinde 96 m2’lik bir İstanbul maketinin yer aldığı İstanbul Çadırı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mega projelerini tanıttığı standı fuarın ilk gününden itibaren adından söz ettirmeye başladı.

Fuara Katılan Türk Kentleri ve Projeleri

MIPIM 2016’da hazırladıkları stantlarda konuklarını ağırlayan 8 büyük kentimizin sergilediği projelerden bazıları ise şöyle;

Antalya: Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, Kurvaziyer Limanı, Kaleiçi Yat Limanı, Boğaçayı ve Konyaaltı Sahili, spor ve yayla turizmine yönelik dev projelerin yanı sıra dünya film endüstrisinde yer almak için geliştirdiği projelerle fuara katıldı.

İstanbul: 300 metrekareden 685 metrekareye yükselttiği İstanbul Çadırı’nda İstanbul maketinin yanı sıra özel ve kamu sektörü tarafından geliştirilen pek çok projeye yer verdi.

Ordu: Ordu-Giresun Havalimanı, Ünye Konteyner Limanı, Melet, Çambaşı Yaylası Kış Sporları Kayak Merkezi ve Çambaşı Ekolojik Tatil Köyü projeleri ile fuara katıldı.

Bursa: Sıcaksu Kentsel Dönüşüm, İpekiş Termal Turizm ile Uludağ Kirazlıyayla Sürekli Eğitim Merkezi Projesi ile fuarda yerini aldı.

Balıkesir: Bandırma Organize Sanayi Bölgesi, Ayvalık Kurvaziyer Limanı, Sarımsaklı Kıyı Plajı Düzenlemesi, Port Gömeç, Tuzla Önü Projesi ve Ayvalık Köprüsü başta olmak üzere pek çok projeyi sergiledi.

Kocaeli: 540 yatlık bağlama kapasitesine sahip bir marinayı da içeren dev yaşam merkezinin de içinde yer aldığı pek çok gayrimenkul ve turizm projesiyle fuara katıldı.

Konya: Mevlana Kültür Vadisi, Metro Konya, Meram Teleferik, Karapınar Güneş İhtisas Endüstrisi, Hüyük Rüzgar Enerjisi Üretim Tesisi, Sebze ve Meyve Hali, Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi ile rekreasyon, yaşam merkezi ve dönüşüm projeleriyle yer aldı.

Gayrimenkul değer zincirlerinden tüm aktörlerin bir araya geldiği dünya çapındaki tek etkinlik olan fuara 4.800 yatırımcı, 3.600 CEO ve yönetim kurulu başkanı, 3.500 geliştirici, 2.400 yerel ve kamu yönetimi ve şehir, 1500 mimar ve planlayıcı ve 2.450 stant ile katılım olacak. Temsil edilen ülke sayısının 89 olduğu fuarda 250’yi aşkın oturum düzenlenecek. Fuar 18 Mart’ta son bulacak.

Yazar: AkilliKent

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir